Barnebøker for Norge

Kilde

Barnebøker for Norge er fundamentalt sett et åpen kildekode-prosjekt, og alt innholdet vårt er åpent lisensiert og fritt tilgjengelig for å gjenbrukes, tilpasses og deles i tråd med intensjonen fra de originale fortellingene fra African Storybook. Alt kan lastes ned og gjenbrukes – lydfiler, bilder, kildeteksten, PDF-er (i mange formater) – til og med kildekoden til denne nettsiden er fritt tilgjengelig under en åpen lisens. Nedenfor finner du en omfattende liste med lenker for å gjøre det lettere å finne, laste ned og anvende dette innholdet for ulike formål.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du kan bruke materialet nedenfor, ta en titt på Gjenbruk-seksjonen nedenfor for inspirasjon. Det er allerede flere prosjekter som gjenbruker dette materialet – som er meningen!

Kildetekst

Teksten til alle fortellingene er tilgjengelig i GitHub-oppbevaringsstedet vårt. Denne samlingen kombinerer oversettelser fra flere kilder på ett sted.

Oversettelser til ikke-afrikanske språk har blitt hentet fra Global African Storybook Project, og du finner alle ren tekst-filene av oversettelsene i hovedsamlingen global-asp oppbevaringssted. Det er også noen separate oppbevaringssteder for de originale oversettelsene på afrikanske språk, nye oversettelser til afrikanske språk, alternative ortografier, oversettelser til meksikanske urfolksspråk og så videre.

Nedenfor er en liste over disse kildeoppbevaringsstedene som kan være nyttige hvis du har til hensikt å gjenbruke dette innholdet:

Bilder

Du kan laste ned alle illustrasjonene på denne siden fra hoved-oppbevaringsstedet vårt. Bildene er tilgjengelige under de samme Creative Commons-lisensene som originalfortellingene.

Mange av de originale bildene fra African Storybook har blitt fargelagt, av-farget eller på annet vis tilpasset for bruk i dette prosjektet. Alle disse tilpassede illustrasjonene er tilgjengelige i imagebank-new-oppbevaringsstedet.

Hvis du er på utkikk etter bilder, har Global African Storybook Project bygget ASP Imagebank Explorer, som lar deg raskt og enkelt søke etter åpent lisensierte bilder ved å bruke nøkkelord på over 20 språk.

Lyd

Bortsett fra pakkene med alle lydfilene for hvert språk (se seksjonen Nedlastinger nedenfor), kan du også kikke på den komplette samlingen med lydfiler (både hele fortellinger og enkelte kapittel-seksjoner) på nettet i lyd-oppbevaringsstedet vårt.

Nettside-kode

Denne nettsiden er basert på et spesialdesignet rammeverk for flerspråklige nettsider som heter Nairobi CSS. Hvis du vil lage din egne versjon av denne nettsiden med ulike språk, fortellinger eller bilder, kan du late ned kildekoden til Nairobi CSS fra Github-oppbevaringsstedet og tilpasse det dine behov.

Hvis du vil speile denne nettsiden (eller noen andre sider fra Global Storybooks Portal) på din egen server, finner du den komplette kildekoden klar til bruk i oppbevaringsstedene under vår Github-organisasjon.

Nedlastinger

Alle lydfilene, bildene og PDF-ene på denne nettsiden kan lastes ned fra siden Nedlastinger. De fleste av disse har blitt pakket sammen etter språk for enkelthets skyld, slik at du kan laste ned alle PDF-ene eller lydfilene for ett språk av gangen, eller alle språkene sammen.

Gjenbruk

Denne nettsiden selv gjenbruker fortellinger og bilder fra African Storybook via Global African Storybook Project. Nedenfor er noen flere eksempler på kreativ gjenbruk til inspirasjon:

Har du tilpasset innholdet fra denne siden som du vil dele? Gi oss beskjed så skal vi legge det til her!